24 Aralık, 2018

Hasan Seymen YSK Kararı Hakkında Basın Açıklaması

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet MUŞ, 21.12.2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi vermiş bulunmaktadır. Bu teklifin içerisine: ‘‘YSK üyelerinden 2019 yılında görevi sona ereceklerin yerine 2020 yılı Ocak ayında, 2022 yılında görevi sona ereceklerin yerine ise 2023 yılı Ocak ayında yenileme seçimi yapılır.’’ maddesi eklenerek YSK üyelerinin görev süresi uzatılmış bulunmaktadır.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde YSK’nın karar ve tutumları seçimleri şaibeli hale getirmiştir. Aynı üyelerin görev sürelerinin uzatılarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’ni de yönetmelerinin sağlanması halkımızın kafasında soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmaktadır.

Geçtiğimiz hafta kamuoyunda geniş bir biçimde yer aldığı üzere, Partimiz tarafından cumhurbaşkanının partili cumhurbaşkanı olması sebebiyle devlet imkanlarını kullanarak yerel seçim propagandası yaptığı, bu hususun seçimlerde büyük adaletsizliğe sebep olduğu belirtilerek YSK’ya cumhurbaşkanının devlet desteği ile propaganda yapamayacaklar kapsamına alınmasını talep etmiştik. Ancak YSK tarafından bu talebimiz makul olmayan gerekçelerle reddedildi. İşte görev süresi uzatılarak Mahalli İdareler Genel Seçimi’ni yönetecek olan YSK üyeleri, cumhurbaşkanının devlet imkanlarını kullanarak Ak Parti propagandası yapmaması için yapmış olduğumuz başvurumuzu reddeden YSK üyelerinden başkası değil!

Parti olarak tek isteğimiz; kararları yargı yoluna kapalı olan YSK’nın, ülkemizde yapılan her türlü seçimin bağımsız bir şekilde gerçekleşmesini sağlamasıdır. Mevcut iktidarın ve YSK’nın seçim dönemindeki tutumları sebebiyle vatandaşlarımızın demokrasiye olan inançları gün geçtikçe azalmaktadır. İYİ Parti olarak seçimlerin; ‘‘Atı alanın Üsküdar’ı geçemediği’’ ve ‘‘Mühürsüz pusulaların da geçerli sayılamadığı’’, vatandaşlarımızın birbirlerine düşman ilan edilmediği, bayram havasında bir ortamda geçmesini istiyor ve iktidarımızda bu durumun tesis edileceğinin garantisini veriyoruz.

İYİ Parti olarak ülkemizde demokrasinin yeniden tesis edilmesi için var gücümüzle mücadele edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Hasan SEYMEN

Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu