1 EYLÜL, 2018

Parti Sözcümüz Buğra Kavuncu’nun Halk Bankası’nda Yaşanan Döviz Kuru Skandalı ile İlgili Basın Açıklaması

31.08.2018 tarihinde Halk Bankası internet bankacılığı sisteminde dolar kuru olarak, 3,80 TL üzerinden yapılan döviz işlemleri ile ilgili olarak bankanın bugün kamuoyu ile paylaştığı "3.parti yazılım ve operasyon hatası” ifadesini yeterli bulmuyoruz. Bu ifade ile bankanın “hacklendiği” ifade edilmek isteniyorsa bankanın yazılım güvenliği acilen gözden geçirilmelidir.

Aksi durumda, aynı zaman diliminde bankalar arası kurların da acilen araştırılarak, varsa başka bir banka ile karşılıklı işlemlerin açıklanmasını talep ediyoruz.

Halkbank'ın halka açık bir banka olması sebebiyle, sorumlu Halkbank Yönetim Kurulunu, Sermaye Piyasası Kurulunu, BDDK’yı göreve davet ediyoruz.

Halkbank İç Denetim Müdürlüğü, Risk Yönetimi Müdürlüğü ve Teftiş Kurulunun acilen göreve çağrılarak sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.

Olayda toplam ne kadar işlem yapıldığının ve bu işlemlerin ortalama kurunun ne olduğunun; kar elde eden kurum ve kişiler ile bankanın varsa zararının ayrıca açıklanmasını yönetim kurulundan bekliyoruz.

İktidarın bozulan ekonomiye karşı sürekli olarak vatandaşımıza fedakarlık çağrısı yaptığı bir ortamda, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir elektronik skandala imza atarak vatandaşın birikimlerini çarçur edenlerin peşinde olacağımızı ve soru işaretleri giderilene dek konunun takipçisi olacağımızı Türk kamuoyuna duyuruyoruz.

Türk milletin her kuruş menfaati İYİ Parti’nin takibi ve gözetimi altında olmaya devam edecektir.

Buğra KAVUNCU

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü