19 EYLÜL, 2018

Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özdağ’ın Azerbaycanlı Gazi ve Şehit Çocukları ile İlgili Basın Açıklaması

Azerbaycanlı şehitlerimizin ve gazilerimizin çocukları Türk üniversitelerinde okutulsun.

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara Milletvekilimiz Ayhan Altıntaş, Genel İdare Kurulu üyelerimiz Hüseyin Özlük, Binnur Karadağlı, Hakan Ünser, Kadriye Ünler, Berna Şahin Biçer, Almıla Maraş, Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Danışmanımız Vedat Yenerer ve Kurucular Kurulu Üyemiz Seyit Yücel, ‘İYİLİK KERVANI' projesi kapsamında bugün Yozgat’taydı. Parti heyetimiz bugünün Gaziler Günü olarak kutlanması sebebiyle ilk olarak Yerköy Şehitliği'ni ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Özdağ şehitlikte bir açıklama yaparak Ak Parti’ye seslendi. Özdağ, kardeş ülkemiz Azerbaycan şehitlerinin ve gazilerinin çocuklarının Türkiye’de okutulması için AK Parti hükümetine öneride bulundu. Hükümetin Azerbaycan şehit ve gazi çocuklarını Türkiye'de okutmaması durumunda İYİ Parti'nin iktidara geldiğinde bu uygulamayı başlatacağını belirtti.

Özdağ’ın, şehitlikte yapmış olduğu açıklaması şu şekilde: "Sakarya Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verildiği gün olan bugün biz de şehitlerimizi ziyarete geldik ve bu vesileyle İYİ Parti olarak gündeme bir öneri getirmek istiyoruz. Türkiye’de yıllardan beri Suriyeli sığınmacılara, Özgür Suriye Ordusu adı altında Suriye’de savaşan değişik grupların mensuplarına devlet tarafından farklı ayrıcalıkların sağlandığını görüyoruz. Ancak bunlar olurken Kafkasların Mehmetçikleri, Azerbaycanlı kardeşlerimizin Ermeni ordusuna karşı Ermeni işgalcilerine karşı savaşlarda şehit düşen evlatları var, gazi olan evlatları var bunların çocuklarının biz Türkiye’de Türk devleti tarafından Türk devletinin sağlayacağı imkanlarla okutulması gerektiği inancındayız. Bunun bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bugünkü iktidar bunu yapmazsa İYİ Parti iktidara geldiği gün bu uygulamayı başlatacak."